Web design: ISA Multimedia

Contactati-ne ! Sitemap Cautare Abonati-va la newsletter ! Vizitati-ne blogul !

Reduceti consumul de carburant utilizand biodieselul (motorina vegetala sau bio-motorina)

Ce este biodieselul?

Metode pentru reducerea consumului utilizand biodiesel

Productia particulara de biodiesel

REDUCETI CONSUMUL DE CARBURANT UTILIZAND BIODIESELUL (MOTORINA VEGETALA SAU BIO-MOTORINA)

Biodieselul (sau motorina vegetala, sau bio-motorina) este o alternativa si un supliment pentru motorina. Fiind produs din plante sau grasimi de animale, biodieselul este non-toxic si reciclabil. Desi poate fi utilizat de sine statator, in mod normal, biodieselul se adauga la motorina pentru a oferi un randament mai bun.

Orice autovehicul echipat cu motor ce functioneaza pe baza de motorina poate beneficia de utilizarea biodieselului.

CE ESTE BIODIESELUL

Utilizand un echipament adecvat, biodieselul se produce in principal prin reciclarea uleiului de plante folosit (ulei de rapita, de floarea soarelui, de soia, ulei expirat/folosit provenit de la restaurante, etc).

Avantajele utilizarii biodieselului sunt:

Dezavantajele decurg in principal, din faptul ca utilizarea de biodiesel nu este atat de cunoscuta si raspandita pe plan national:

METODE PENTRU REDUCEREA CONSUMULUI UTILIZAND BIODIESELUL

PRODUCTIA PARTICULARA DE BIODIESEL

In cazul in care detineti un parc mare de autovehicule pe baza de motorina si aveti un consum lunar mare, atunci puteti achizitiona o instalatie pentru producerea de biodiesel pentru uz propriu.

Insa, deoarece pretul estimativ al unei instalatii de productie de biodiesel incepe de la 2000 euro (preturile variaza in functie de model si tara de origine), o idee mai comoda ar putea fi administrarea la comun a instalatiilor. Daca in loc sa aveti propriul angajat si propria instalatie, preferati sa contractati servicii profesionale de administrare a aparatelor de produs biodiesel, practic nu apar costuri suplimentare.

Administratorul mai multor instalatii poate obtine un discount semnificativ pentru achizitia de reactivi, sau ulei, si isi poate optimiza costurile de productie, transport si personal. Astfel, biodieselul se poate obtine la costuri extrem de avantajoase, iar pretul unei instalatii devine modic comparativ cu avantajele folosirii biodieselului.

Sus ... | Inapoi la pagina cu solutii pentru reducerea consumului de carburant

REDUCERE CONSUM: Despre biodiesel: