Web design: ISA Multimedia

Contactati-ne ! Sitemap Cautare Abonati-va la newsletter ! Vizitati-ne blogul !

CE ESTE UN TERMOCATALIZATOR?

DESPRE TERMOCATALIZAREA COMBUSTIBILULUI

PE SCURT DESPRE TERMOCATALIZARE

CE ESTE UN TERMOCATALIZATOR?

Este un sistem patentat prin care combustia este optimizata astfel incat arderea combustibilului sa se produca exact in zona ce genereaza cuplu motor.

DESPRE TERMOCATALIZAREA COMBUSTIBILULUI

Se stie ca motoarele clasice folosesc doar cca 20% din  combustibil pentru a genera cuplu motor, restul combustibilului arzand dupa ce pistonul trece de pozitia in care gazele aprinse mai pot genera forte de tractiune.

Gazele ce ard dupa pozitia limita ce mai poate genera cuplu de tractiune, produc doar incalzirea motorului si absolut deloc forta de tractiune.

O alta parte din combustibil pleaca chiar nears din camera de combustie .

Acest fenomen se datoreaza faptului ca structura moleculara a combustibilului nu este uniforma si ca acesta contine atat fractii cu structuri moleculare scurte puternic volatile  cat si fractii extrem de inerte formate din lanturi molecule mari ce se aprind la temepraturi mari. Structurile moleculare mari reprezinta subiectul actiunii de termocatalizare, obtinand un factor optimizat de ardere.

Termocatalizarea combustibilului  realizeaza o optimizare a arderii, asigurand aprinderea unui procent mult mai mare de combustibil exact in zona de ardere in care se genereaza forta de tractiune prin scurtarea lanturilor moleculare lungi.

Arderea optimizata permite o conducere in care apesi mai putin pedala de acceleratie iar dinamica de accelerare este mai buna si noxe mult reduse.

Dinamica superioara permite o reducere a consumului raportat la acelasi stil de a conduce.

PE SCURT DESPRE TERMOCATALIZARE

In concluzie, sistemele de termocatalizare realizeaza:

Sus | Inapoi la pagina cu reducerea consumului de carburant

REDUCERE CONSUM: Despre termocatalizare: